Spectacolul ULUITOARELE NUMERE DE SINGURĂTATE ALE LUI EDWARD GANT revine pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” pe 14 martie 2021, la un an și două săptămâni de la ultima reprezentație. Reprezentația din 14 martie 2021 va avea loc în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” în condiții de securitate sanitară. Spectacolul va începe la ora 19:00 și va dura o oră și 50 de minute.

Descris de critica de specialitate drept „un spectacol remarcabil”, „un spectacol-eveniment” și „un palimpsest de bun impact artistic al spectacolului popular din a doua jumătate a secolului al XIX-lea”, ULUITOARELE NUMERE DE SINGURĂTATE ALE LUI EDWARD GANT reconstituie ultimul show al unui renumit și enigmatic impresar al vremii. Managerul de actori, dependent de opiacee, și-a prezentat trupa, creând un spectacol grotesc, un soi de comedie neagră, mister și realism magic.

Un secol mai târziu, dramaturgul Anthony Neilson a reconstruit acest eveniment istoric fascinant și fantastic, într-o piesă de teatru care combină melodrama și extravaganța cu singurătatea dureroasă care a caracterizat acel ciudat spectacol victorian. Piesa lui Neilson oferă o explorare ciudată și frumoasă a tristeții și a ideii de moarte, prin mijloacele specifice artei spectacolului. Spectacolul călătoriei ciudate și enigmatice totodată al lui Edward Gant afișează în mod acut deformările inimii și ale minții.

În piesa lui Anthony Neilson, montată de talentatul Dragoș Alexandru Mușoiu, acest trist showman își face o ultimă ieșire din călătoria prin meandrele sufletelor și speranțelor unor personaje la fel de stranii ca și el.

Spectatorii vor putea descifra în poveștile de pe scenă suferințe care – ironic! – strălucesc sălbatic ca-ntr-o atmosferă specifică mai degrabă circului și care nu duc la altceva decât la o profundă examinare a imaginației, a inimii umane și a rolului teatrului în sine.

Frumos proiectată de regizorul Dragoș Alexandru Mușoiu pentru a arăta aerul unui teatru/circ, reprezentația este plină de gust și caracterizată de rafinament, iar firul conducător este cel conform căruia sensibilitatea se amestecă cu glumele. Se ajunge astfel la convingerea dramatică a lui Gant cum că „adevărul vieții se află cel mai greu de deslușit din toate faptele”.

Spectacolul are o distribuție de excepție: CRISTIAN GHEORGHE în rolul Edward Gant, Oana Mogoș în rolurile Madame Poulet, Sanzonetta, Louisa și Ursul, IONUȚ MOLDOVEANU în rolurile Jack, Avaricci și Edgar, VLAD VOLF în rolurile Ludd, Campanetti și Ranjeev.

Scenografia superbă a spectacolului poartă semnătura Andreei Simona Negrilă.

Coloana sonoră originală este creația lui Eugen Dan Drăgoi.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentTraficul rutier pe str. 1 Decembrie 1918 se va desfășura doar pe partea dreaptă a direcției de mers către Piața Energiei
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 168. Apără și păzește! Au amendat MORTUL pentru că „a ieșit pe stradă” după ora 23!