Teatrul Dramatic Fani Tardini din Galați invită publicul la spectacolul ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” după basmul cules de Petre Ispirescu, regia Adi Iclenzan, scenariu dramatic – Creație colectivă realizată de echipa artistică a proiectului artistic derulat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați în perioada 2021-2024. Text de Radu Horghidan. Spectacolul este programat duminică, 28 mai, de la ora 19.00, în Sala Mare a teatrului, iar spectacolul durează două ore și 20 de minute. 

Un spectacol neconvențional în care „cititorii”, actorii din distribuție, te invită să-ți folosești imaginația și să fii parte la o poveste despre nevoia omului de a găsi un sens în viață, despre frământări, despre nemurire, despre sensul și limitele fericirii.

În distribuție, actorii Vlad Ajder, Elena Anghel, Ciprian Brașoveanu, Petronela Buda, Ștefan Forir, Oana Mogoș, Ionuț Moldoveanu.

„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, pleacă de la basmul cules de Petre Ispirescu. Un basm care are foarte multe straturi și care are o puternică legătură cu existența morții, cu frica de moarte care, conștient sau inconștient, ne modelează acțiunile. Nu cred că există nimic mai profund în ființa umană decât frica de moarte…, poate Dragostea. Aș spune că sunt pe același palier: frica de moarte și dragostea, iar acest basm propune mai multe modalități de a ne împăca cu moartea, de a o accepta sau de a evita moartea. Noi, echipa artistică a acestui spectacol, o să spunem povestea publicului, așa cum o înțelegem noi, în felul nostru, și vom miza pe prima formă de teatru care a existat pe pământ, cea în care un om spunea o poveste unui alt om. Cum se va spune povestea din Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, nu vă pot spune. Vă aștept la teatru ca să vedeți cu ochii voștri și să trăiți o experiență estetică – senzorială în sală!” – Adi Iclenzan, regizorul spectacolului.

Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentPercheziții DIICOT la funcționari din cadrul C.N.C.I.R. S.A.
Articolul următorDistracție de Zilele Galațiului