Duminică, 26 martie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului gălățean se joacă spectacolul ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, după basmul cules de Petre Ispirescu, regia Adi Iclenzan, scenariu dramatic – Creație colectivă realizată de echipa artistică a proiectului. Text de Radu Horghidan.

Un spectacol neconvențional în care „cititorii”, actorii din distribuție, te invită să-ți folosești imaginația și să fii parte la o poveste despre nevoia omului de a găsi un sens în viață, despre frământări, despre nemurire, despre sensul și limitele fericirii.

În distribuție, actorii Vlad Ajder, Elena Anghel, Ciprian Brașoveanu, Petronela Buda, Ștefan Forir, Oana Mogoș, Ionuț Moldoveanu.

„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, pleacă de la basmul cules de Petre Ispirescu. Un basm care are foarte multe straturi și care are o puternică legătură cu existența morții, cu frica de moarte care, conștient sau inconștient, ne modelează acțiunile. Nu cred că există nimic mai profund în ființa umană decât frica de moarte…, poate Dragostea. Aș spune că sunt pe același palier: frica de moarte și dragostea, iar acest basm propune mai multe modalități de a ne împăca cu moartea, de a o accepta sau de a evita moartea. Noi, echipa artistică a acestui spectacol, o să spunem povestea publicului, așa cum o înțelegem noi, în felul nostru, și vom miza pe prima formă de teatru care a existat pe pământ, cea în care un om spunea o poveste unui alt om. Cum se va spune povestea din Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, nu vă pot spune. Vă aștept la teatru ca să vedeți cu ochii voștri și să trăiți o experiență estetică – senzorială în sală!” – Adi Iclenzan, regizorul spectacolului.

Luni, 27 martie, de la ora 19.00, Teatrul ”Fani Tardini” vă invită la spectacolul ”Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare. 

Distribuția: Florentina Anastasiu (Hermia), Mihaela Grosu (Helena), Roxana Bâclea (Puck), Maria Topor (Titania), Alex Bențea (Lysander), Andrei Ciobanu (Demetrius), George Vintilă (Oberon), Luiza Apostolache (Meșter), Laura Vîlcu (Meșter), Elena Emandi (Meșter), Bianca Totolici (Meșter), Mihaela Godorozea (Meșter).

Regia și Scenografia: conf.univ.dr. Radu Horghidan, asist.univ.drd. Paul Nedelcuță.

Spectacolul de licență al Promoției 2023 a Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Clasa conf.univ.dr. Radu Horghidan.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBNR va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur și o monedă din argint cu tema 100 de ani de la adoptarea Constituției României Mari
Articolul următorFRF precizează că UEFA nu a autorizat cererea federației maghiare de afișare a steagului Ungariei Mari