Cărțile joacă un rol extrem de important în viața fiecărei persoane. Ele nu doar oferă o sursă de divertisment și relaxare, ci aduc și o serie de beneficii semnificative pentru dezvoltarea personală și intelectuală.

„Cartea” a fost un motiv inspirant pentru a scrie Proiectul Educațional Transfrontalier „Carte pentru Basarabia” organizatorii căruia sunt: Asociația Obștească „Luceafărul Răutului” din orașul Florești, raionul Florești, președinte Prof. Liliana Tcaciuc (Leontiev), Asociația „Noi-Implicare, Reușită”din municipiul Galați, președinte Elena Georgiana Andone și Școala Gimnazială „Ion Creangă” din satul Micleușeni, raionul Strășeni, director Silvia Lozovanu.

”Proiectul educaţional pe care-l propunem, reprezintă o încercare de a repune în drepturi „cartea” şi „biblioteca”, de a le aduce în atenţia copiilor şi părinţilor, de a contribui la redescoperirea lecturii ca o plăcere, o relaxare, un izvor de cunoaştere şi visare fără de egal! Proiectul promovează conduita pozitivă a copilului spre literatură.

Scopul proiectului este de a stimula interesul pentru lectura individuală şi colectivă, în vederea dezvoltării şi activizării vocabularului şi a dobândirii tehnicilor de muncă intelectuală și dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea elevilor în activităţi cât mai variate şi bogate în conţinut, cultivarea interesului pentru lectură, facilitarea integrării în mediul şcolar, oferirea de suport pentru reuşita şcolară în ansamblul ei, fructificarea talentelor personale şi corelarea aptitudinilor cu atitudinile caracteriale.

Toți cei care doresc să împărtășească valoarea și importanța lecturii sau să contribuie la promovarea accesului la cărți și educație pot să doneze o carte. Indiferent dacă este vorba despre o carte nouă sau folosită, important să nu fie deteriorată. Fiecare donație poate face o diferență în viața altcuiva oferind ocazia de a descoperi noi povești, de a se dezvolta intelectual și de a experimenta bucuria lecturii.” a declarat Prof. Liliana Tcaciuc (Leontiev), președinta Asociației Obștești „Luceafărul Răutului” din orașul Florești, raionul Florești, Republica Moldova.

Locul colectării cărților se află pe Strada Domnească nr. 47, în incinta Universității „Dunărea de Jos” din municipiul Galați, Departamentul de Comunicare, Promovare și Relații Publice, la telefoanele; +40336130108 și +40336130109.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCirculația trenurilor internaționale dinspre/spre Budapesta, anulate
Articolul următorȘoferi depistați sub influența substanțelor psihoactive pe străzile din județul Galați