Vineri, 19 mai 2023, de la ora 11.00, în Sala Auditorium a Complexului Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, va avea loc conferința “Drumeți pe calea aerului”, cu temă care vizează aspecte legate de semnificația biologică și etologică a migrațiilor în lumea păsărilor precum și a biodiversității acestora în mediul urban.

Conferința este susținută de conferențiar dr. biolog Carmen Gache, de la Facultatea de Biologie a Universitatății „Al. I. Cuza” Iași, personalitate recunoscută la nivel național și internațional în domeniul biologiei, cu experiență de peste 30 ani în domeniul activităților academice. Între preocupările domniei sale se disting și o serie de conferințe susținute la diferite instituții de profil din țară, conținutul acestora având ca deziderat îndemnul spre responsabilizare, spre evaluarea și valorificarea atentă a patrimoniului natural și cultural.

Conferința de la muzeul gălățean este organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Biodiversității din 22 mai, prilej cu care este readusă în atenția publicului semnificația biodiversității pe Terra și responsabilizarea tuturor oamenilor prin implicarea activă în diferite acțiuni de susținere a biodiversității și a naturii în general.

Evenimentul este adresat în principal elevilor de gimnaziu și de liceu, studenților dar și publicului larg.

Intrarea la conferință va fi liberă !

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentVernisajul expoziției „Portrete – tablouri, schiţe, grafică”
Articolul următorS-a stabilit. Românii vor vota pentru alegerile europarlamentare pe 9 iunie 2024