Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna’ are un nou ambulatoriu de specialitate, o investiţie de peste 16 milioane lei realizată cu fonduri europene. Proiectul „Reabilitarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie ‘Elisabeta Doamna’ Galaţi’ a vizat construirea unui corp nou de clădire şi lucrări de consolidare şi modernizare la corpul existent.

Principalele lucrări au avut în vedere construirea unei clădiri cu parter şi etaj, realizarea reţelei de canalizare, a instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, instalaţii de hidranţi, lift, trotuare. Corpul nou are la parter 53 de încăperi, iar la etaj alte 24 de încăperi (cabinete, laboratoare, săli de terapie, săli de tratament, săli de aşteptare, depozite, vestiare).

La corpul existent, lucrările principale au vizat consolidarea fundaţiei cu beton armat, armarea pereţilor, refacerea acoperişului şi pardoselilor, refacerea reţelei de apă şi canalizare, înlocuirea instalaţiei electrice.

Totodată s-au făcut şi dotări cu aparatură medicală, electronică şi mobilier. Astfel, a fost achiziţionat un aparat Roentgen digital pentru scopie şi grafie, computer tomograf, ecograf, set trusă de oxigen şi trusă intubaţie.

„Investiția are o valoare totală de peste 3 milioane de euro, din care 2 milioane de euro fonduri nerambursabile. În ultimii ani am investit peste 18 milioane de euro în sănătate. Și nu ne oprim aici! Avem 19 proiecte cu finanțare europeană în diferite stadii pentru cele trei spitale aflate în administrare” a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorAlexandra Păcuraru: Cum facem România bine? Răspunsul e simplu! O facem revenind la rădăcini, la credință, la tradiții