Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, implementează proiectul ”Reabilitare termo-energetică Pavilion C3 (4M) din cadrul sediului S.T.P.F. Galați”, nr. C5-B2.2.b26, investiție ce beneficiază de finanțare alocată prin Apelul de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, și din fonduri naționale.

Contractul de finanțare a fost semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2 – Schema de Granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, apelul de proiecte PNRR/2022/C5/2/B2.2/1.  

Obiectivul general al proiectului este aducerea clădirii la parametrii de siguranță și stabilitate proiectați, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, precum și reducerea cu peste 60% a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. Totodată se va crea cadrul necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.

Valoarea totală a Proiectului este de 16.256.307,38 lei, din care 6.305.978,70 lei valoarea eligibilă din PNRR și 1.198.135,95 lei valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.  

Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, data de început a proiectului fiind 12.12.2022, iar data de finalizare 12.02.2024. În data de 06.04.2023 a fost inițiată procedura de achiziție publică pentru servicii de proiectare și execuție lucrări de reabilitare termo-energetică a sediului S.T.P.F. Galați. Implementarea proiectului se va realiza cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde. 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentUn șofer din Ucraina a prezentat la controlul de frontieră un atestat de competență profesională fals
Articolul următorLibertatea presei, în pericol. Clubul de Presă, apel către Parlament și Guvern