Duminica vindecării orbului din naştere şi ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena au fost prăznuite la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi prin săvârşirea Sfintei Liturghii, de către soborul de preoţi şi diaconi ai acestui sfânt locaş, în prezenţa reprezentanților Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Galați, și a numeroşi credincioşi. După Sfânta Liturghie, în parcul Centrului eparhial a fost desfăşurată o acţiune social-filantropică dedicată persoanelor cu deficienţe de vedere.

La Sfânta Liturghie au participat şi membrii Asociaţiei Nevăzătorilor din România, filiala Galaţi, care au deja o tradiţie de colaborare cu Catedrala Arhiepiscopală.

 

Evenimentul din Catedrala arhiepiscopală a continuat în parcul Centrului eparhial cu o acţiune filantropică pentru persoanelor cu deficienţe de vedere din cadrul Asociaţiei Nevăzătorilor din Galaţi unde 15 persoane cu deficienţe de vedere şi însoţitorii acestora s-au bucurat împreună la o agapă tradiţională cu ouă roşii, cozonac şi alte produse culinare specifice perioadei în care ne aflăm. La final, clericii le-au dăruit oaspeţilor pachete cu alimente de primă necesitate şi alte daruri în valoare de 1.500 lei.
Asociaţia Nevăzătorilor din România este organizaţie nonguvernamentală naţională, recunoscută de utilitate publică (prin H.G. 1033/03.09.2008) şi este continuatoarea organizaţiei „Societatea Orbilor din România“ întemeiată de Regina Elisabeta a României. Asociaţia reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale nevăzătorilor.

Filiala Galaţi a acestei asociaţii, are peste 700 de membri, iar în România numărul lor depăşeste 40.000.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentBărbat din Ghidiceni, fără permis de conducere, depistat la volan având o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat
Articolul următorFederația ”Solidaritatea Sanitară” anunță declanșarea acțiunilor de protest