Societatea Gospodărire Urbană SRL Galați nu găseşte să angajeze muncitori care să taie iarba, iar asta face ca în multe zone bălăriile și iarbă să invadeze zonele verzi din municipiul Galați. La ultimaședință a CLM Galați primarul ionuț Pucheanu s-a plâns de acest aspect și a spus că nici nu găsește o firmă privată către care seă externalizeze acest serviciu. 

„Nu găsim societăţi pentru a externaliza această activitate de îngrijire a spaţiilor verzi. (…) Nu găsim forţă umană şi încercăm să aducem din spaţiul extracomunitar. Când am făcut angajări, din 30 de persoane selectate să se angajeze, au fost prezente efectiv la angajare 12 din care 8 au semnat contractul. Unul a plecat a doua zi pentru că i s-a părut prea greu doar după o zi de muncă. Încă 3 sau 4 au părăsit locul de muncă după o lună de zile”, a spus directorul Gospodărire Urbană SRL, Dragoş Magearu, în şedinţa Consiliului Local Galaţi. 

”Cu cine să tăiem iarba dacă ai noştri preferă să stea pe fotosinteză alături de iarbă sau pe iarbă decât să pună mâna pe coasă. Este un apel pe care îl fac la fiecare consilier în parte: dacă ştiţi pe cineva care doreşte să presteze acest serviciu, să-l contacteze pe domnul director Magearu”, a spus primarul Ionuţ Pucheanu.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentAccident pe șoseaua dig Brăila-Galați
Articolul următorAccident pe DN25, în zona Movileni. Capul tractor al TIR-ului implicat a luat foc