Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați Rutier efectuează cercetări privind un conducător al unui automarfar, care a prezentat la control un atestat de competență profesională fals total.

În data de 24 mai a.c., în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un autocamion și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Ucraina.

La solicitarea polițiștilor de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați Rutier, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a prezentat la control, pe lângă documentele personale și documentele de înmatriculare ale automarfarului, un certificat de competență profesională, cu însemnele autorităților din Ucraina, având datele și fotografia acestuia, care a ridicat suspiciuni cu privire la autenticitatea lui.  În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră gălățeni au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals total.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentLucrări de investiții la rețeaua de apă potabilă din str. Domnească, ce implică oprirea apei în 29 mai 2023, interval orar 07,30-22,00
Articolul următorSediului S.T.P.F. Galați va intra în reabilitare termo-energetică