Pentru buna derulare a lucrărilor din cadrul obiectivului „Modernizare linii tramvai și carosabil – străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918”, Primăria municipiului Galați informează că, până pe 15.05.2021, traficul rutier pe str. 1 Decembrie 1918 se va desfășura doar pe partea dreaptă a direcției de mers către Piața Energiei, în ambele sensuri de mers.

În Piața Energiei, traficul auto dinspre str. Siderurgiștilor va fi dirijat cu viraj la dreapta către str. Basarabiei, iar traficul auto dinspre Combinatul Siderurgic cu viraj la dreapta, către str. Siderurgiștilor.
La intersecția cu str. Tecuci, cei care vin dinspre Drumul de Centură vor fi obligați să vireze la stânga sau la dreapta. La intersecția cu str. Tecuci, cei care vin dinspre biserica Sf. Mina vor trebui să respecte indicatorul rutier D3 „La dreapta”.
Intersecția cu str. Aurel Vlaicu va fi închisă traficului rutier.
Instalațiile de semaforizare de la intersecția cu str. Tecuci, str. 9 Mai și str. Aurel Vlaicu vor fi trecute în galben intermitent.
Rutele ocolitoare recomandate pe durata închiderii intersecției cu str. Aurel Vlaicu, sunt:
1. str. Aurel Vlaicu – str. Nae Leonard – str. Tecuci (tur – retur);
2. str. Aurel Vlaicu – str. Nae Leonard – str. Basarabiei (tur – retur);
3. str. Aurel Vlaicu – bld. George Cosbuc – bld. Henri Coanda (tur – retur);
4. str. Aurel Vlaicu – bld. George Cosbuc – str. Basarabiei (tur – retur).

„Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto și pietonii să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor. Precizăm că semnalizarea rutieră poate suferi modificări, în funcție de natura lucrărilor. Atragem atenția că mutarea/deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor de lucru (garduri, balize etc), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, se pedepsește conform prevederilor legislației în vigoare”, mai precizează Primăria Galați. 

Pentru a veni în sprijinul călătorilor și dată fiind avansarea lucrărilor din cadrul obiectivului de modernizare a străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918, respectiv deschiderea circulației pe strada Siderurgiștilor, pe tronsonul cuprins între Piața Energiei și str. A. Saligny, mijloacele de transport care asigură traseele 11,18, 22,17, 28 și 39, pe retur, vor circula, începând de mâine, pe itinerariul str. 1 Decembrie 1918 – Piața Energiei – Siderurgiștilor – până la intersecția cu str. Ghe. Doja, după care vor vira la dreapta pe str. Ghe. Doja, urmând itinerariul str. A. Saligny – Ghe. Asachi – Prelungirea Brăilei.

Primăria Galați anunță reactivarea stațiilor „Piața Energiei” și „IREG” pe sensul de retur și oprirea funcționării stațiilor temporare de pe str. A. Saligny. Returul acestor trasee va rămâne deviat ca și în prezent.

Mijloacele de transport care asigură traseele 36 și 24 pe retur vor urma itinerariul str. 1 Decembrie 1918 – Piața Energiei – Siderurgiștilor, după care vor vira la stânga pe str. A. Saligny. Astfel, traseul 36 va continua pe str. Basarabiei, iar traseul 24 pe str. Nae Leonard.

Sursa: Realitatea de Galati