Poliţiştii gălăţeni au suspendat peste 160 de permise de conducere

Poliţiştii gălăţeni au suspendat peste 160 de permise de conducere, în urma unei acțiuni având ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră.

În total, oamenii legii au aplicat, în perioada 8-15 iunie, 1.415 sancțiuni contravenționale și au reţinut 162 de permise de conducere. Dintre contravențiile constatate, 1.393 au fost date pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză – 349 şi pentru abateri ale pietonilor – 403.

Dintre permisele reţinute în vederea suspendării, 23 au ajuns în custodia poliţiştilor pentru nerespectarea regimului de viteză, 41 pentru neacordarea priorității pietonilor, 32 pentru neacordarea priorității vehiculelor, 24 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, iar 18 pentru consum de alcool. Totodată, au fost reținute 45 de certificate de înmatriculare.

În cursul acțiunii au fost constatat opt infracțiuni, patru de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, două de părăsire a locului accidentului, una de conducere fără permis și una pentru refuz de recoltare a probelor biologice.

Articolul precedentEchipa de futsal United Galaţi, pusă în dificultate de federaţie
Articolul următorPatricia Ţig, victorie de senzaţie în faţa numărului 11 mondial