Echipa de futsal United Galaţi, pusă în dificultate de federaţie

Echipa de futsal United Galaţi a fost pusă în dificultate de federaţia de specialitate, care a decis limitarea la cinci a numărului de jucători extracomunitari.

Decizia are o prevedere extrem de controversată, considerându-i extracomunitari şi pe jucătorii moldoveni care au cetăţenie română, pe motiv că sunt internaţionali în selecţionata ţării lor natale. Iar United are în componenţă nu mai puţin de patru astfel de jucători: Andrian Lașcu, Constantin Burdujel şi nou-transferaţii Cristian Obadă și Sergiu Tacot. În afara acestora, în lotul gălăţean se mai află trei extracomunitari, brazilienii Wellington Da Silva „Nene”, Daniel Araujo şi Kailon Borges.

Doi jucători trebuie să plece

United va fi nevoită să renunţe astfel la doi jucători străini, cei cărora li s-a recomandat să-şi caute echipe fiind portarul „Nene” şi atacantul Borges. Situaţia a generat proteste în rândul suporterilor, portarul brazilian fiind ani la rând unul dintre cei mai buni jucători de la United.

Conducătorii grupării gălăţene s-au adaptat noului regulament şi au început o campanie de transferuri interne. Primul jucător care a semnat este portarul Andrei Grigoraș, de la FK Odorheiu Secuiesc. În vârstă de 30 de ani, internaţional român, Grigoraş considerat unul dintre cei mai buni goalkeeperi din țară.

Un alt punct al noului regulament prevede prezenţa permanentă în teren a unui jucător român sub 23 de ani. La acest capitol, United este acoperită, avându-i în lot pe Matei Boșneagă, Andrei Dinicuță și Robert Crișan, ultimul fiind căpitanul echipei naționale U19.