Patricia Ţig, victorie de senzaţie în faţa numărului 11 mondial

Patricia Maria Tig

Gălăţeanca Patricia Ţig s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis BRD Bucharest Open, după o victorie de senzaţie în faţa numărului 11 mondial.

Ţig a învins-o pe sportiva letonă Ansatasia Sevastova, cu scorul de 6-2, 7-5, după o oră şi 39 de minute de joc. Dincolo de succes, a suprins evoluţia excelentă a gălăţencei, sportivă care în momentul de faţă nici nu figurează în clasamentul mondial, în faţa uneia dintre tenismenele de top ale lumii. Patricia Ţig a dominat categoric partida cu Sevastova şi a reuşit să-şi impună jocul pe tot parcursul întâlnirii. Letona este şi câştigătoarea ediţiei 2018 a turneului de la Bucureşti.

În sferturi, Ţig o va avea ca adversară pe sportiva cehă Kristina Pliskova, locul 92 WTA şi cap de serie numărul 8 la Bucureşti. Prin calificarea în sferturile de finală, Patricia Ţig şi-a asigurat 5.900 de dolari şi 78 de puncte WTA.

Gălăţeanca a jucat în calificări la Bucureşti, deoarece şi-a întrerupt activitatea competiţională pentru a deveni mamă, în toamna trecută. În vârstă de 24 de ani, Patricia Ţig a avut cea mai bună clasare din carieră în 2017, când a ocupat locul 83 WTA.

BRD Bucharest Open, turneu dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, se desfăşoară la Arenele BNR din Capitală.

Articolul precedentPoliţiştii gălăţeni au suspendat peste 160 de permise de conducere
Articolul următorPrimul caz de infecţie cu virusul West Nile în acest sezon, la Galaţi