Tecuceanca Daria Matei a câştigat titlul european la patinaj artistic pe role, categoria cadeţi, în cadrul competiţiei desfăşurate în Insulele Azore, în perioada 31 august – 8 septembrie.

Campioană naţională a Italiei, ţară în care trăieşte şi se antrenează, Daria a ales să reprezinte România în întrecerile internaţionale la care participă. Şi merită menţionat faptul că, pe podiumul concursului din Portugalia, Daria Alexandra Matei a devansat chiar două sportive din Italia, medaliate cu argint şi bronz.

Luna trecută, Daria a devenit, în premieră, campioană a Italiei, după ce, anul trecut, fusese vicecampioană naţională. La Europenele din Azore, tecuceanca a avut de înfruntat 21 de sportive, din ţări precum Italia, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Marea Britanie şi Danemarca.

Pe 7 septembrie, Daria a oferit un program scurt bine executat din punct de vedere tehnic şi artistic, însă notele juriului au plasat-o a doua în clasamentul provizoriu. A doua zi, însă, în programul liber, Daria Matei a evoluat perfect, pe muzica baletului „Pasărea de foc” de Stravinski, şi a reuşit să urce în fruntea ierarhiei continentale.

Următoarea competiţie la care va participa Daria Alexandra Matei este Campionatul Mondial, care va avea loc în Franţa.

Biografie Daria Alexandra Matei

Daria s-a născut pe 15 ianuarie 2003, la Tecuci, judeţul Galaţi, iar de 14 ani trăieşte, alături de părinţii ei, Luminiţa Laura Chebac şi Petru Matei, în Italia. De la vârsta de trei ani a început să practice patinajul artistic pe role, sport foarte popular în Italia. Este elevă la Liceul „Linguistic” (de limbi străine) din Camposampiero (Padova), unde studiază germana, engleza, spaniola şi italiana. Este antrenată de Elisa Facciotti, dar face şedinţe de pregătire ţi cu Sara Locandro şi Andrea Aracu, iar de pregătirea sa fizică se ocupă Luca Agliardi.

Articolul precedentSporting Lieşti va întâlni o echipă de prima ligă, în „Cupa României”
Articolul următorPolițiștii gălățeni au prins, în două zile, doi urmăriți internaţional