Formația Sporting Lieşti va întâlni o echipă de prima ligă, în „Cupa României” la fotbal, după ce a reușit o calificare spectaculoasă în șaisprezecimile de finală ale competiţiei.

Echipa de Liga a III-a din judeţul Galaţi a întâlnit, marţi, în turul al IV-lea al competiţiei, gruparea CSM Focşani, pe terenul acesteia. La finalul celor 90 de minute de joc, scorul a fost egal, 0-0, astfel că au urmat reprizele de prelungire. În această parte a jocului, lieştenii au zburdat, pur şi simplu, şi au reuşit să înscrie de trei ori, prin Andrei Mihu (min. 97), Alin Nica (min. 115) şi  Marius Sevastian (min. 118).

Victoria cu 3-0 în faţa colegei de eşalon i-a propulsat pe cei de la Sporting în şaisprezecimi, fază a competiţiei în care vor intra în luptă şi cele 14 echipe din Liga I. Cum tragerea la sorţi se face dirijat, şansele ca lieştenii să întâlnească o grupare din eşalonul de elită sunt practic de sută la sută. Jocurile din şaisprezecimile de finală se vor disputa în perioada 24 – 30 septembrie.

Această calificare reprezintă cea mai mare performanţă din istoria echipei din Lieşti. În tururile anterioare, Sporting a eliminat formaţiile gălăţene ACS Universitatea „Dunărea de Jos” (Liga a IV-a) şi SC Oţelul (Liga a III-a).

Articolul precedentGalaţiul, printre judeţele puternic afectate de virusul West Nile
Articolul următorTecuceanca Daria Matei a câştigat titlul european la patinaj artistic pe role