O puştoaică născută în Tecuci a devenit campioana Italiei la patinaj artistic pe role, în cadrul competiţiei care i-a reunit pe cei buni cadeţi din Peninsulă practicanţi ai acestei inedite discipline sportive, desfăşurată la Folgaria (regiunea Trentino-Alto Adige).

Tânăra Daria Alexandra Matei s-a născut pe 15 ianuarie 2003, la Tecuci, dar trăieşte, de când avea câteva luni, împreună cu familia, la Loreggia (regiunea Veneto). „Suntem o familie de oameni simpli, din Tecuci, județul Galați. Acum 14 ani, am venit în Italia, împreună cu soțul meu, Petru Matei, pentru a-i oferi fiicei noastre un trai mai bun, un drum diferit de cel pe care l-am străbătut noi. Avem locuri de muncă umile, dar ne mândrim că am reușit să-i transmitem Dariei cele mai importante valori”, spune Luminița Chebac-Matei, mama tinerei campioane.

Practică patinajul pe role de la 3 ani

Daria Matei a început să practice patinajul pe role la vârsta de 3 ani, iar la 6 ani a participat la prima competiție. Treptat, au început să apară şi rezultatele, încununate anul acesta de titlul de campioană a Italiei. În palmaresul său mai figurează o medalie de argint la Campionatul Naţional al Italiei din 2017, două medalii de argint la Cupa Germaniei, în 2017 şi 2018, precum şi o medalie de bronz la Campionatul European de anul trecut.

Reprezintă România în competiţiile internaţionale

Având dublă cetățenie, Daria Matei reprezintă regiunea Veneto în competițiile interne, iar în întrecerile internaționale concurează sub culorile României. În ţară este legitimată la CSU Braşov.

Următoarea competiție la care va participa tânăra sportivă va fi Campionatul European, ce va fi găzduit de Portugalia, între 31 august și 8 septembrie.

Daria studiază limbi străine la Liceul „Newton Pertini” din Camposampiero (regiunea Veneto). În paralel cu patinajul pe role, a mai practicat tenis, înot, gimnastică artistică şi balet.