Handbalistele de la CSU Danubius Galaţi şi-au reluat antrenamentele pentru noul sezon competiţional, cu obiectivul de a evita emoţiile din ultimele două ediţii, când s-au salvat de la retrogradare abia în urma disputării meciurilor de baraj.

La prima şedinţă de pregătire au fost prezente 18 jucătoare, dintre care 15 au fost legitimate la Galaţi şi în sezonul trecut, celelalte trei fiind transferate în această vară. Noutăţile sunt internaţionala lituaniană Marija Gedroit (sosită din Germania, de la Bayer Leverkusen), care poate evolua pe cele două posturi de inter, dar şi pe centru, extrema stânga Lăcrămioara Cîlici (HCM Roman) şi interul stânga Andreea Pătuleanu (CSM Unirea Slobozia).

Antrenorul Vali Costea consideră că timpul pe care îl are la dispoziţie pentru a închega relaţiile de joc este scurt, dar speră ca echipa sa să facă o figură frumoasă în viitorul campionat: „Ne-am reunit un pic cam târziu şi va trebui să accelerăm perioada de pregătire. Sper să facem o figură bună anul ăsta şi să nu mai trecem prin emoţiile din sezonul trecut”.

Programul de pregătire

În perioada imediat următoare, fetele de la CSU Danubius vor avea antrenamente de pregătire fizică, pe stadion şi în sală, urmând să plece apoi într-un cantonament montan. În luna august, gălăţencele vor participa la trei turnee amicale: 3-4 august, la Rm. Vâlcea; 10-11 august, la Galaţi; 17-18 august, la Roman.

Primul meci oficial din noul campionat se va disputa pe 2 septembrie, când gălăţencele vor juca, în deplasare, cu nou promovata HC Minaur Baia Mare.

Articolul precedentGălăţenii continuă să-şi pună centrale cu bani de la Primărie
Articolul următorGalaţiul îşi cumpără tramvaie noi, de 26 milioane de euro