Aproape 1.500 de gălăţeni au depus, anul acesta, dosare pentru a primi ajutorul financiar, în valoare de 3.000 de lei, oferit de Primăria municipiului pentru achiziționarea unor surse alternative de încălzire și apă caldă, în condiţiile în care, după toate probabilităţile, sistemul centralizat de termoficare al oraşului nu va mai fi pornit în iarna care urmează.

Pe parcursul anului trecut, alţi aproximativ 7.700 de gălăţeni au beneficiat de ajutorul financiar oferit de Primărie, astfel că, în total, peste 9.000 de apartamente şi-au rezolvat problema căldurii în următorul sezon rece. La sistemul centralizat de termoficare mai sunt branşate, în momentul de faţă, circa 17.000 de apartamente, din cele 91.500 existente în municipiul Galaţi.

Gălăţenii care doresc să beneficieze de ajutorul financiar au la dispoziţie cinci centre unde îşi pot depune dosarele: în Centru (la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială – strada Fraternităţii), în Micro 39C (sediul Taxe şi Impozite, bloc J5), în Micro 18 (sediul Taxe şi Impozite, bloc E4), la sediul Calorgal (fost Apaterm) şi la sediul Ecosal (Prelungirea Brăilei).

Alternativ, Consiliul Local Galaţi a aprobat recent transformarea a 20 de puncte termice în microcentrale de cartier, care ar putea furniza agent termic în sezonul rece pentru circa 6.000 de apartamente. Gălățenii arondaţi noilor centrale de cartier nu pot beneficia de ajutorul financiar de 3.000 de lei.

Articolul precedentUn tractor a lovit un microbuz, la ieşirea dintr-o benzinărie pe DE 584
Articolul următorHandbalistele de la CSU Danubius Galaţi şi-au reluat antrenamentele