Echipa feminină de handbal CSU Danubius Galaţi a anunţat primele trei transferuri pentru noul sezon competiţional. Vor juca la Galaţi, în campionatul 2018-2019, interii Marija Gedroit şi Andreea Pătuleanu, precum şi extrema stângă Lăcrămioara Cîlici.

Marija Gedroit este din Lituania, are 31 de ani (1,80 m, înălţime) şi poate evolua atât pe cele două posturi de inter, cât şi pe centru. Este jucătoare de bază în echipa naţională a ţării sale, pentru care a înscris 12 goluri la turneul final al Campionatului Mondial de anul trecut. Marija Gedroit vine la Galaţi din campionatul german, unde a evoluat, sezonul trecut, pentru Bayer Leverkusen. De-a lungul carierei, a mai jucat în Cehia, Polonia, Islanda şi Ungaria.

Andreea Pătuleanu (26 de ani) joacă inter stânga sau centru, vine de la HC Slobozia şi a mai jucat în Liga Naţională la SCM Craiova și HC Sebeș Alba. Lăcrămioara Cîlici (27 de ani) este gălățeancă, şi-a făcut junioratul la fostul club HC Oțelul, în 2009 a plecat la Știința Bacău, iar din 2014 a jucat la HCM Roman. Toate cele trei jucătoare au semnat cu Danubius contracte pe un an, cu opţiune de prelungire pentru încă unul.

Din lotul cu care CSU Danubius a încheiat sezonul precedent, au părăsit Galaţiul Nicoleta Safta, Dajana Jovanovska şi Andreea Beleska. Gălăţencele au terminat campionatul trecut pe locul 12 şi au rămas în prima ligă în urma unui turneu de baraj.

Reunirea echipei gălăţene este programată pentru 15 iulie, iar campionatul Ligii Naţionale va începe pe 2 septembrie, când CSU Danubius va juca pe terenul nou promovatei Minaur Baia Mare.

Articolul precedentLocatarii unui bloc „neîngrijit” din Galaţi vor plăti un impozit de şase ori mai mare
Articolul următorPoliţia cere ajutor pentru a găsi un bărbat dispărut de acasă de pe 1 iunie