Polițiștii gălățeni au identificat, într-un interval de două săptămâni, patru grupuri infracționale axate pe furturi din locuințe, cu mod de operare ”escaladare și forțarea ferestrei”, două dintre acestea fiind surprinse în flagrant, imediat după comiterea faptelor.

De la începutul anului, până în prezent, în municipiul Galați au fost înregistrate mai multe furturi din locuințe, având ca mod de operare ”escaladare și forțarea ferestrei”.

În vederea identificării persoanelor care au comis aceste fapte, la nivelul poliției gălățene, a fost constituită o echipă formată din polițiști ai Biroului Investigații Criminale, ai secțiilor de poliție 1, 2 și 3, precum și ai Secției 1 Poliție Rurală Galați, care, într-o perioadă de aproximativ două săptămâni, au reușit probarea activității infracționale și depistarea a  patru grupuri infracționale, având modul de operare mai sus menționat, două dintre acestea fiind surprinse în flagrant, chiar după comiterea faptelor.

În cadrul activităților desfășurate, au fost puse în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, la care au participat luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și polițiști ai Serviciului Criminalistic, ocazie cu care au fost găsite și ridicate mai multe bunuri și valori susceptibile a proveni din comiterea de furturi din locuințe.

Primii identificați de polițiști, au fost doi bărbați, de 48 și 25 de ani, ambii din municipiul Galați, bănuiți că, în zilelel de 3 și 19 februarie , prin escaladare și forțarea ușii și a ferestrei, ar fi pătruns în două locuințe, de pe strada Vasile Alecsandri, respectiv strada Frunzei, de unde ar fi sustras mai multe bijuterii și ceasuri de mână, creând un prejudiciu de aproximativ 28 000 de lei.

În data de 8 martie a.c., polițiștii au identificat alți doi tineri, de 17 și 19 ani, din municipiul Galați, prezumtivi autori ai unui furt comis în noaptea de 16/17 februarie, dintr-un imobil situat pe strada Mihai Eminescu, și de unde aceștia ar fi sustras bunuri și bijuterii în valoare de 13 000 de lei.

În baza datelor și informațiilor obținute ca urmare a activităților investigative, și având suportul de specialitate al Biroului Operațiuni Speciale, în seara zilei de 11 martie, polițiștii au organizat un flagrant în urma căruia au surprins doi bărbați, de 28 și 34 de ani, imediat după ce ar fi sustras, dintr-un apartament al unui bloc situat pe Bulevardul Dunărea, mai multe bijuterii din aur.

Asupra celor doi au fost găsite bunurile sustrase, precum și instrumente care ar fi fost folosite pentru forțarea ferestrelor cu tâmplărie termopan.

Ulterior flagrantului, s-a stabilit că cei doi ar fi prezumtivii autori ai unui alt furt din locuință, săvârșit în data de 17.12.2020, în comuna Vânători, când aceștia ar fi sustras 2000 de lei și bijuterii din aur, prejudiciul total fiind de 3500 de lei. Totodată, a fost identificată o tânără, din municipiul Galați, bănuită că ar fi comercializat o parte din bunurile sustrase, aceasta fiind cercetată pentru comiterea infracțiunii de tăinuire.

Tot în flagrant au fost surprinși, în data de 23 martie, după comiterea unei tentative de furt dintr-o locuință, de pe strada Fagului, trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, toți din municipiul Tecuci. Cercetările au scos la iveală faptul că, în aceeași zi, cei trei ar fi sustras, dintr-un imobil, de pe strada Lebedei, un laptop, patru telefoane mobile, trei ceasuri de mână, bijuterii din aur și suma de 400 de lei.

Odată cu depistarea persoanelor în cauză, a fost recuperată și o parte din bunurile sustrase.

Șapte dintre cei identificați de polițiști și bănuiți de comiterea acestor fapte, au primit mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, iar față de doi dintre aceștia a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiști, atât pentru administrarea probatoriului necesar, cât și pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor în cauză.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCSM Arcada a încheiat sezonul regulat pe primul loc
Articolul următorBilanț coronavirus: 3.825 de cazuri noi și 120 de decese. Vezi situația pe fiecare județ