Mâine, 30 iunie 2018, începând cu ora 21,00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, se va desfăşura evenimentul ştiinţific „Asteroid Day”. În cadrul acestuia, va fi organizată o conferinţă cu tema “Asteroizii şi importanţa ştiinţifică a observării lor”.
Cei prezenţi vor putea vedea imagini în direct din camera de control a Observatorului Astronomic Galaţi, cu sprijinul specialiştilor muzeului.
Doritorilor li se va explica modalitatea de observare a asteroizilor cu ajutorul telescopului şi a camerei CCD. Vor afla şi cum se fac măsurători astrometrice la asteroizi.
De la ora 23,00, dacă vremea va permite, publicul este invitat pe Terasa de Observaţii Astronomice. Aici  se vor face observaţii la următoarele corpuri cereşti: Luna, planetele Jupiter, Saturn şi Marte, stele strălucitoare, stele duble etc. Vor fi prezentate, de asemenea, principalele stele şi constelaţii ale cerului de vară.
Intrarea la “Asteroid Day” este liberă, accesul publicului făcându-se doar pe la Poarta dinspre punctual Trecere Bac, începând cu ora 21,00 până la ora 0,30.

Articolul precedentMaşina unui poliţist gălăţean, implicată într-un accident rutier
Articolul următorManifestări sportive de „Zilele Dunării” în patru locuri din Galaţi