Zece artişti plastici gălăţeni cu opere remarcabile au fost prezenţi la ediţia a XXVIII-a a prestigioasei, dublei expoziţii-concurs, naţionale şi internaţionale, „Saloanele Moldovei”. Evenimentul are mereu un juriu de înaltă clasă, iar selecţia lucrărilor este întotdeauna  riguroasă.

Pe 12 iulie, grupul a expus, alături de sute de artişti de pe ambele maluri ale Prutului, la Bacău – în Galeriile ALFA, la Centrul de Cultură “George Apostu” şi la Galeriile Frunzetti. A venit apoi rândul Chişinăului să găzduiască tradiţionalul eveniment, pe 31 august, la Centrul Expoziţional “Constantin Brâncuşi”.
Organizatori au fost  Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău şi Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova.
Fiecare artist a putut participa doar cu o singură lucrare, făcând o riguroasă selecţie proprie. Lucrări trebuia să fi fost realizate realizate în ultimii doi ani, la una dintre secţiunile: Pictură, Grafică, Foto-media, Sculptură şi Artă decorativă.

O nominalizare şi un premiu 
Au fost admişi în expoziţie cunoscuţi artişti gălăţeni din toate generaţiile: cu sculptură Denis Brînzei, Gheorghe Terescenco, Adrian Vădeanu, Lucian Jitariuc,  Relu Angheluţă,  Gheorghe Nour, cu linogravură – Liliana Tofan şi cu pictură Sterică Bădălan, Valentin Popa şi Gheorghe Miron. Şi nu e cel din urmă, căci tocmai pictorul şi graficianul, muzeograful şi profesorul gălăţean Miron a fost nominalizat, iar sculptorul Brînzei a fost chiar distins cu Premiul Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” din  Bacău, pentru lucrarea sa cioplită în lemn „Ochii din altă lume”.
Juriul a fost format din: Marius Barb, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAP), Gheorghe Dican, vicepreşedinte UAP România, Dumitru Bolboceanu, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, maestrul Valeriu Herţa, din Chişinău, şi Anca Mihăilă, plastician şi muzeograf la Centrul de Cultură „George Apostu” – Bacău.

Articolul precedentCompactorul de la Tirighina e defect, iar deşeurile din judeţ vor fi duse la Vaslui
Articolul următorO nouă suspiciune de pestă porcină africană în judeţul Galaţi