Compactorul de deşeuri dmenajere de la depozitul Tirighina s-a stricat „de două zile”, am aflat, miercuri, de la preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, la sfârşitul şedinţei extraordinare a CJ.

Fotea a mai adăugat că reparaţia va dura câteva zile, la fel şi perfectarea formalităţilor pentru ca primăriile din judeţul Galaţi să-şi trimită deşeurile menajere la depozitul ecologic de la Roşieşti, în judeţul Vaslui. „Noi, de săptămâna trecută, suntem în plin proces de semnare a contractelor de către operatori cu depozitul de la Vaslui. În şedinţa din 30 august, CJ Vaslui a aprobat ca Galaţiul să ducă deşeurile menajere la depozitul de la Roşieşti. Am transmis tuturor primăriilor şi operatorilor modelul de contract pe care îl pot semna cu operatorul depozitului de la Vaslui şi sperăm ca în maximum două-trei zile să fie reluată depozitarea deşeurilor şi la Tirighina şi la Vaslui”, a precizat preşedintele CJ.

La Valea Mărului de va construi un nou depozit de deşeuri 

Între timp, la Valea Mărului se desfăşoară procedurile necesare pentru construirea unui depozit care să fie gata la începutul lui 2020. Costel Fotea a mai afirmat că, la depozitul de la Tirighina, operat de Ecosal, deşeurile menajere strânse din municipiul Galaţi se pot depozita până în 2021-2022, fapt care „nu pune niciun fel de presiune” pe depozitul care se va construi la Valea Mărului. „Pentru depozitul de la Valea Mărului este procedură în SEAP, în perioada 17-20 septembrie va fi depunerea ofertelor pentru construirea depozitului. Sperăm ca până la finele anului să avem desemnat un câştigător”, a mai spus Costel Fotea.
Cu câteva luni în urmă, Consiliul Judeţean Galaţi a solicitat Consiliului Judeţean Vaslui să aprobe posibilitatea depozitării temporare la depozitul ecologic de la Roşieşti a aproximativ 3.100 tone/lună de deşeuri menajere nepericuloase, generate de 59 de unităţi administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Galaţi.

Articolul precedentPrimăria nu a găsit ofertant pentru a-i furniza gardurile din oraş
Articolul următorZece artişti plastici gălăţeni cu opere remarcabile, la „Salonul Moldovei”