Victimele de la Colectiv au fost comemorate în seara zilei de 30 octombrie şi la Galați. 

Câteva zeci de tineri au participat, marți seară, la o slujbă de pomenire susținută de trei preoți în memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv.

Au fost controverse, zilele acestea, până şi în privinţa numărului victimelor. 64 de persoane şi-au pierdut viaţa ori chiar în seara incendiului, ori au murit apoi, din cauza rănilor.  Cea de-a 65 victimă a fost un supravieţuitor care s-a sinucis mai târziu. El nu a putut suporta pierderea iubitei sale şi a mai multor oameni dragi.

Chiar dacă unele statistici oficiale nu îl consideră o victimă, este evident că povara care l-a determinat să-şi ia viaţa nu ar fi existat fără Colectiv.

Nimic nu s-a schimbat în trei ani

Tinerii gălăţeni,  marea lor majoritate membri ai Ligii Strudenților din Galați, au venit pentru a aprinde o lumânare în fața Monumentului Eroilor de pe esplanada din fața Prefecturii.

Aceștia și-au arătat nemulțumirea față de faptul că nu s-a schimbat nimic, deși au trecut trei ani de la moartea tinerilor în clubul bucureștean.

”După trei ani, aceleași probleme rămase nerezolvate. Se pare ca unora nu le pasă de oamenii care au murit. Pot să moară în fecare zi alți oameni, aceleași condiții în spitale, poate chiar mai rău, nu mai avem bancă de piele pentru oamenii care au probleme cu arsurile. Nu vedem nicio schimbare în infrastrcuura medicală. Chiar dacă nimic nu poate compensa moartea acelor tineri, măcar dacă decidenții ar fi înțeles că trebie făcut ceva ca asta să nu se mai repete, ar fi fost un pas înainte “, ne-a spus Ionuț Dumitrașcu, fost președinte al Ligii Studenților din Galați.
”Liga Studenților din Galați a participat la comemorarea celor 65 de tineri care au decedat în incendiul de la Colectiv. Au fost tentative de a reglementa mult mai bine siguranța în cluburi, dar lucrurile nu s-au schimbat”, ne-a spus şi Sergiu Podlev, actualul președinte al Ligii Studenților din Galați.

Articolul precedentLa 100 de ani de la Unire, primarul nu mai vrea parada de 1 Decembrie pe strada Domnească
Articolul următorCopil pierdut de bonă, găsit de jandarmi după o plimbare cu autobuzul