Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, decorată de preşedintele României

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost decorată de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler.

Ceremonia de decernare a titlului a avut loc la Palatul Cotroceni, cu prilejul Zilei Naţionale a României. Distincţia a fost conferită în semn de apreciere deosebită pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului universitar românesc.

Distincţia e cu atât mai importantă cu cât, anul acesta, s-au împlinit 70 de ani de învăţământ superior la Galaţi. Din delegaţia care a participat la ceremonia de la Palatul Cotroceni au făcut parte prorectorul Ştefan Baltă, preşedintele Ligii Studenţilor, Sergiu Bodlev, şi consilierul pentru afaceri externe al instituţiei, Dinu Gîndu.

„E o distincţie care ne onorează şi care a avut în vedere întreaga activitate a universităţii, atât în plan didactic, cât şi de cercetare. Ne-am remarcat prin extensia de la Cahul, dar şi prin cele din Italia şi Ucraina. Consider că suntem printre universităţile de top din ţară şi jucăm un rol decisiv, cel puţin regional”, a declarat prorectorul universităţii gălăţene, conf. dr. ing. Ştefan Baltă.

Preşedintele României a mai acordat Ordinul „Meritul pentru învăţământ” în diverse grade Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Universităţii „Politehnica” din Bucureşti, Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, Universităţii din Petroşani şi Universităţii „Transilvania” din Braşov.

Articolul precedentŞoferi surprinşi fără permis sau sub influenţa băuturilor alcoolice
Articolul următorTrei gălăţeni răniţi în urma unor accidente rutiere petrecute pe raza judeţului