United Galaţi a pierdut a treia finală la rând în Liga I de futsal

Formaţia United Galaţi a pierdut a treia finală la rând în Liga I de futsal, după ce a fost învinsă de echipa Imperial Wet Miercurea Ciuc.

Partida disputată marţi în Sala Sporturilor „Dunărea” reprezenta pentru gălăţeni şansa de a duce finala de anul acesta în prelungiri. Conduşi cu 2-1 la general, cei de la United au pierdut însă meciul al patrulea, după executarea loviturilor de departajare. În primele trei jocuri, ciucanii au câştigat, pe teren propriu, cu 7-6 (după loviturile de departajare) şi 3-2, iar United a învins, luni, la Galaţi, cu 5-3.

Marţi seară, oaspeţii au deschis scorul în minutul 11, prin Rakici, dar Laşcu a egalat imediat, reuşind să transforme o lovitură liberă de la 20 de metri. Acelaşi Laşcu a înscris cu o jumătate de minut înainte de pauză şi United a intrat la cabine în avantaj. Harghitenii au egalat în minutul 37, tot prin Rakici, dintr-o lovitură de la 10 metri, dictată pentru acumularea a şase faulturi în tabăra gălăţeană.

Au urmat cele două reprize de prelungiri, unde niciuna dintre echipe nu a reuşit să marcheze. La loviturile de departajare, oaspeţii au înscris de două ori, în timp ce gălăţenii au ratat. Astfel, Imperial Wet s-a impus cu 4-2 (1-2, 2-2, 2-2) şi a câştigat titlul naţional cu scorul general de 3-1.

Pentru gălăţeni a fost a treia finală naţională pierdută la rând, după cele în care au fost învinşi de Autobergamo Deva şi Informatica Timişoara. În plus, United a mai pierdut o finală a Ligii I, în 2011, în faţa celor de la City’us Tg.Mureş.