Gălăţenii îl ajută pe un adolescent olimpic rămas paralizat. 7.000 de euro din cele 10.000 necesare pentru tratament s-au strâns deja, iar oamenii continuă să doneze. 

Gălăţenii continuă să doneze pentru Daniel Mircea Tenea, un băiat de 15 ani din Galaţi. Adolescentul a rămas paralizat în urma unui teribil accident petrecut la Şendreni în primăvara lui 2018. El are nevoie de bani pentru un tratament costisitor la o clinică din Germania, iar oamenii i-au sărit în ajutor.

În doar două zile, în conturile deschise pentru el s-au strâns circa 7.000 de euro, din cei 10.000 necesari. Cea mai mare contribuţie a venit, se pare, din partea Arhiepiscopiei „Dunării de Jos”, prin IPS Casian Crăciun, care a donat, pentru Dănuţ, aproape 24.000 de lei. Aceşti bani se adaugă sumelor virate de alţi gălăţeni cu suflet.

Un geniu care are nevoie de ajutor

Daniel Tenea, Dănuţ, cum îi spun cei apropiaţi, era, până la momentul tragicului accident în care şi-a pierdut bunicul şi au murit alţi doi oameni, un elev eminent al Colegiului Naţional „Al. I. Cuza”. Pasionat de istorie, adolescentul visa să ajungă egiptolog.

Din păcate, accidentul i-a afectat grav, poate pentru totdeauna, capacităţile psihomotorii. El este acum total dependent de îngrijirea părinţilor şi face terapie la Clinica „Nicolae Robanescu” din Bucureşti. El nu poate vorbi şi a uitat foarte multe lucruri, dar părinţii speră să se poată recupera, măcar parţial, la o clinică specializată din Germania, unde sunt tratate cazurile asemănătoare.

Îngrijirea şi terapia l-ar costa 500 de euro pe zi, dar, pentru că va fi însoţit de tatăl lui, i se vor reduce costurile la 170 de euro. Suma de 10.000 de euro, de care familia crede că va avea nevoie, este la limita de jos a nevoilor, care includ transportul şi întreţinerea părintelui care-l va acompania pe tot parcursul procedurilor.
Persoanele care doresc să ajute, o pot face în continuare, donând bani într-unul din conturile deschise în acest scop la BCR, pe numele Pungan Florin.
RO20RNCB0141081165290002 (LEI)
RO63RNCB0141081165290004 (EURO).

Articolul precedentTurcii vor să vândă 20 de minibuze Primăriei Galaţi
Articolul următorUnited Galaţi a pierdut a treia finală la rând în Liga I de futsal