United Galaţi a început campionatul Ligii I de futsal cu o victorie în faţa unei echipe considerate favorită la titlu în noul sezon, Imperial Wet Miercurea Ciuc.

Cu o campanie de transferuri pe care specialiştii au catalogat-o drept spectaculoasă, echipa din Ciuc a venit la Galaţi ca favorită, inclusiv casele de pariuri acordându-i prima şansă. Pe parchetul din Sala Sporturilor „Dunărea”, însă, lucrurile n-au stat chiar aşa…

Gălăţenii, vicecampioni en-titre, au început foarte bine şi în minutul 8 conduceau deja cu 2-0. În minutul 2, internaţionalul moldovean Andrian Laşcu a înscris, după o recuperare a conaţionalului său Constantin Burdujel. Şase minute mai târziu, acelaşi Laşcu a şutat de la distanţă, iar mingea a lovit bara şi a intrat în plasă.

Harghitenii au redus repede din handicap, prin golul înscris de Florin Matei. Formaţia din Miercurea Ciuc a beneficiat apoi de o lovitură de penalitate de la 10 metri, apărată de Ionuț Păduraru. În ultimele şase minute ale reprizei, antrenorul gălăţenilor, Florin Ignat, a intrat pe teren, deşi anunţase că va renunţa la cariera de jucător. Spre finalul primei părţi, oaspeţii au scos portarul, pentru a forţa egalarea, pe care au obţinut-o cu 48 de secunde înainte de pauză.

După reluare, Andrei Crăciun a punctat pentru 3-2, în minutul 27. Cosmin Gherman, tehnicianul harghitenilor, a intrat şi el în joc, ca portar-atacant, însă oaspeţii nu au mai reuşit să înscrie, deşi au dominat în cea mai mare parte a reprizei. Mai mult, Laşcu a înscris al treilea său gol şi a mărit avantajul gazdelor, în minutul 39.

Scor final: United Galaţi – Imperial Wet Miercurea Ciuc 4-2 (2-2).

United a evoluat în formula: Ionuț Păduraru, Andrei Dinicuță – Constantin Burdujel, Nuno Coco, Andrei Crăciun, Andrian Lașcu; Viorel Cojoc, Octavian Cireș, Ovidiu Tudose, Kailom Borges; Matei Boșneagă, Florin Ignat, Vasile Boubătrân.

În etapa a II-a a campionatului, gălăţenii vor juca, în deplasare, la Poli Iași, pe 17 septembrie.

Articolul precedentPeste 400 de bilete de tratament pentru pensionarii gălăţeni
Articolul următorLa „Dunărea de Jos” a început admiterea la masterat