La „Dunărea de Jos” a început de ieri admiterea la cele 45 de programe de masterat. Există 1.971 de locuri, din care 890 la buget şi 952 cu taxă, 44 pentru românii de pretutindeni şi 85 pentru studenţii străini. Înscrierile se vor derula până pe 14 septembrie, urmând ca pe 15-16 să se desfăşoare interviurile pentru fiecare în parte. 

Două masterate în limba engleză

Cele mai multe locuri sunt la Facultatea de Inginerie, unde, din cele nouă programe de masterat, două sunt în limba engleză. Urmează în top Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor, la care, pentru șase programe de masterat, s-au alocat 300 de locuri, din care 110 la buget.
Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor scoate la concurs 238 de locuri, din care 120 la buget, iar Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, are pentru patru domenii de masterat 186 de locuri, din care 100 la buget.

Cele mai puţine locuri sunt la Facultatea de Arte

Facultatea de Litere, cea de Ştiinţe şi Mediu şi cea de Educaţie Fizică şi Sport au primit câte 150 de locuri, la Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice sunt 105 locuri, iar la Istorie, Filosofie şi Teologie sunt 87. Cele mai puţine locuri sunt la Facultatea de Arte, unde, la singurul program de masterat sunt scoase la concurs 10 locuri la buget şi trei cu taxă. Programul în limba engleză, unic în ţară, Arhitectură navală, de la Facultatea de Arhitectură Navală are disponibile 45 de locuri la buget şi 5 la taxă. Vestea bună e că absolvenţii UGAL, care doresc să urmeze al doilea masterat, vor plăti taxa de studii la jumătate.

Articolul precedentUnited Galaţi a început campionatul de futsal cu o victorie în faţa unei favorite la titlu
Articolul următorElevii gălăţeni au început anul şcolar printre schele şi găleţi cu var