Elevii gălăţeni au început, luni, anul şcolar printre schele şi găleţi cu var, nu mai puţin de 34 de unităţi de învăţământ din municipiu fiind încă în renovare.

În unele şcoli se învaţă în laboratoare sau în diverse spaţii, în altele s-a făcut program în trei schimburi. Directorii şcolilor susţin că situaţia este determinată de faptul că banii pentru igienizări au venit cu doar câteva zile înainte de 10 septembrie.

Din nefericire, începutul şcolii cu şantiere în lucru a devenit o obişnuinţă la Galaţi, în ultimii ani. Iar biroul de presă al Primăriei a confirmat situaţia: „Avem trei unităţi în reabilitare cu fonduri europene – Şcolile 3, 22 şi 40. În alte 31 de şcoli se desfăşoară lucrări de igienizare, care au început târziu, pentru că fondurile s-au alocat cu întârzire”.

La Liceul cu Program Sportiv, de exemplu, elevilor de clasa I li s-a amenajat o clasă improvizată pe hol, în dreptul sălii lor, care se va afla în curăţenie toată săptămâna. „Doamna învăţătoare a vrut să-i întâmpine festiv, cu băncuţele lor noi, fără să le transporte pentru o săptămâna la etaj”, a declarat directoarea liceului, Maria Popescu. Aceasta susţine că, în ciuda lucrărilor de igienizare, liceul are spaţii suficiente pentru toţi elevii şi nimeni nu va învăţa pe coridor.

La Şcoala Nr. 40, nu mai există probleme cu încălzirea, după montarea unei centrale termice. Celelalte deficienţe urmează să fie rezolvate odată cu proiectul european de reabilitare, ce presupune anveloparea clădirii, refacerea instalaţiilor electrice şi igienizarea sălilor.

La Şcoala Nr. 22, etajul I va fi închis până la 1 octombrie, întrucât instituţia se află în lucrări de reabilitare care presupun anveloparea clădirii şi refacerea instalaţiilor termice şi electrice. Până atunci, elevii vor învăţa în trei schimburi.

Şi la Şcoala Nr. 10 este şantier în lucru. Aici s-a montat centrala termică, dar se aşteaptă un proiect de reabilitare, pentru că imobilele insituţiei sunt construite acum 45 de ani şi nu au fost refăcute niciodată.

Articolul precedentLa „Dunărea de Jos” a început admiterea la masterat
Articolul următorToţi porcii din localitatea gălăţeană Tudor Vladimirescu vor fi eutanasiaţi