Galaţiul va găzdui, la acest sfârşit de săptămână, un turneu internaţional de box pentru copii, juniori şi tineret, la care şi-au anunţat participarea pugilişti de la şapte cluburi din România şi Republica Moldova.

Competiţia, ediția a doua a Memorialului „Vasile Lehăduș”, va avea loc vineri și sâmbătă, 22-23 iunie, la Patinoarul „Dunărea”. Meciurile se vor disputa, în ambele zile, în intervalul orar 18.00 – 21.00. În concurs s-au înscris boxeri de la cluburile: CSM Dunărea Galați, CSM Brăila, CSA Steaua București, CSM Ploiești, CS Farul Constanța, CS Dinamo București și Regiunea Autonomă Găgăuzia a Republicii Moldova.

„Cupa Dunării” – Memorialul „Vasile Lehăduş” a debutat anul trecut, când Primăria Galaţi a achiziţionat un ring de box, în valoare de 30.000 de lei. Turneul este organizat, cu sprijinul autorităţilor locale, de Octavian şi Adrian Lehăduş, fiii regretatului pugilist gălăţean Vasile Lehăduş.

Vasile Lehăduş, un nume de legendă pentru boxul gălăţean, vicecampion naţional şi component al echipei naţionale a României, s-a stins din viaţă în 1992, încercând să salveze o femeie de cuţitul bărbatului cu care aceasta trăia şi a sfârşit chiar el înjunghiat.

Articolul precedentTentativă de viol pe o stradă din Galaţi
Articolul următorNoi premii pentru parizerul gălăţean fără aditivi cancerigeni