Traficul pe strada Brăilei a fost redeschis marţi seara

Traficul pe strada Brăilei din municipiul Galaţi a fost redeschis marţi seara, după zece zile în care s-a lucrat la repararea carosabilului, puternic afectat de tasări şi fisuri. Circulația autovehiculelor pe tronsonul cuprins între bulevardul Dunărea și strada Oțelarilor a fost reluată după ora 18,00.

Puternic afectată de tasări şi fisuri, strada Brăilei a fost închisă traficului rutier la intrarea în oraş dinspre Tecuci pe 30 martie. Ulterior, artera a fost decopertată pe toată lăţimea carosabilului. Potrivit reprezentanţilor Apă Canal, în zona trotuarului blocurilor A1 şi A3 din Micro 20 au fost blindate conductele CET şi au fost ecranate tunelurile aferente, pentru a nu mai pătrunde apa. O intervenţie similară urmează să fie făcută în zona blocurilor G1-G2 din Micro 18.

Conform autorităţilor, strada va rămâne momentan doar cu acest prim strat de asfalt, pentru că urmează să intre în reparaţii curente, pentru care se află deja în derulare o licitaţie. Contractul scos la licitaţie de Primăria Galaţi, în valoare de peste 20,4 milioane de lei cu TVA, adică mai bine de 4,3 milioane de euro, vizează repararea şi reabilitarea părţii carosabile, a parcărilor adiacente şi a trotuarelor străzii.

Articolul precedentAproape 5.000 de pachete de ţigări, ascunse în plafoniera unui autoturism
Articolul următorOperată de urgență după ce a fost bătută de propriul soț