Aproape 5.000 de pachete de ţigări, ascunse în plafoniera unui autoturism

Aproape 5.000 de pachete de ţigări au fost descoperite la frontiera gălăţeană, ascunse în plafoniera şi în podeaua unui autoturism care încerca să intre în România.

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier a descoperit ţigările în maşina unui cetăţean din Republica Moldova. Cele 97.600 de ţigarete, de proveniență duty-free, erau ascunse în podeaua și plafonul autoturismului pe care acesta îl conducea.

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat marţi, 9 aprilie, în jurul orei 6.00, pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară. Acesta conducea un autoturism marca Renault, înmatriculat în Republica Moldova. În urma controlului amănunţit al autovehiculului, poliţiştii de frontieră și lucrători vamali au descoperit ţigaretele ascunse în spații special amenajate, în podeaua și plafonul autoturismului.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor, în valoare totală de 4.392 de lei, şi a autoturismului, în valoare de 18.000 de lei, în vederea continuării cercetărilor. În plus, şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

Articolul precedentAu jefuit același magazin la nici o lună distanță, în același mod
Articolul următorTraficul pe strada Brăilei a fost redeschis marţi seara