Au jefuit același magazin la nici o lună distanță, în același mod

Au jefuit același magazin la nici o lună distanță. Doi  indivizi au furat exact același număr de pachete de țigări, dintr-un magazin de pe strada Zimbrului. 

Pe 11 martie, doi indivizi mascați au forţat uşa magazinului şi au intrat în interior, de unde au furat ţigări. Asta se întâmpla pe 11 martie a.c., iar hoții au fost surprinși de camerele de supraveghere.

Au fost furate 180 de pachete de ţigări, în valoare de 2.000 de lei.

Imediat ce a constatat furtul, proprietara magazinului a depus plângere la poliție. A pus la dispoziţia organelor de cercetare penală şi imaginile de pe camerele de supraveghere.

Cum hoții fuseseră filmați cu spatele, misiunea polițiștilor nu era prea facilă. Imediat după înregistrarea plângerii, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru furt calificat. Se urmărea identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Au dat din nou lovitura, în timpul cercetărilor primului jaf

În timp ce poliţiştii făceau cercetări în acest caz, hoţii au lovit din nou, în noaptea de 7 spre 8 aprilie, la acelaşi magazin. Prejudiciul a fost identic cu cel din luna martie, respectiv 180 de pachete de ţigări.
Şi de data aceasta, camerele de supraveghere au surprins momentul jafului, iar imaginile au ajuns la poliţie. În acestea se observă că hoții, cu feţele acoperite, fură pachetele de ţigări din raft şi le pun într-o geantă de voiaj. Totul a durat circa două minute, agenţii firmei de pază cu care magazinul are contract nereușind să ajungă la faţa locului. Deși magazinul are și o alarmă, din spusele vecinilor, aceasta nu s-a auzit.

Alt jaf, alt dosar penal

După acest nou jaf, poliţiştii au mai întocmit un dosar penal. „Secţia 5 de Poliţie efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat într-un dosar penal întocmit ca urmare a plângerii făcute de administratorul societăţii comerciale în data de 11 martie. Aceeaşi infracţiune face obiectul altui  dosar penal, întocmit ca urmare a săvârşirii faptei din noaptea de 7 spre 8 aprilie”, ne-a declarat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Proprietara magazinului speră ca hoții să fie identificaţi şi prinşi.

Articolul precedentPotop de amenzi pentru depășirea vitezei pe șoselele Galațiului
Articolul următorAproape 5.000 de pachete de ţigări, ascunse în plafoniera unui autoturism