Ţigări de contrabandă descoperite la frontiera gălăţeană

O cantitate importantă de ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană, a fost descoperită la frontiera gălăţeană, în maşina unui cetăţean bulgar.

În vârstă de 58 de ani, bulgarul s-a prezentat la control la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Iveco și o remorcă marca Schwarzmuller. În baza profilului de risc, echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Galați rutier a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. În urma acestuia, poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali au descoperit ascunse, în interiorul cabinei, în compartimentele destinate depozitării sculelor și în jantele roților de rezervă, 17.120 de ţigări (856 de pachete).

Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de ţigări, de proveniență duty-free și Ucraina, în valoare totală de 10.271 de lei, a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor. În acelaşi timp, cetăţeanul bulgar a fost sancţionat contravenţional, cu o amendă în valoare de 5.000 de lei.