Taximetriştii bătăuşi, sub control judiciar pentru 45 de zile. Firma a demarat o anchetă internă, iar Primăria poate anula licenţele celor implicaţi. 

Polițiștii gălățeni i-au identificat pe patru dintre bătăușii de la Plaja Brateş, care au atacat un client. A fost identificat şi cel care i-a furat telefonul mobil victimei, un tânăr de 19 ani.

Aceştia au fost puşi oficial sub acuzare pentru loviri şi alte violenţe. În dosar se mai fac cercetări pentru distrugere şi furt.

Cei cinci, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 de ani, au fost duși, joi seară, 11 aprilie 2019, la audieri. Ulterior, au fost lăsați să plece acasă.

„Polițiștii au identificat patru bărbați bănuiți că l-ar fi agresat pe tânărul de 19 ani și pe cel care i-ar fi sustras telefonul mobil. Cercetările sunt continuate, cu aceștia în stare de libertate”, a anunțat aseară IPJ Galați.

Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cercetările continuă.

Astăzi au apărut însă elemente noi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin, cei patru bărbați cercetați pentru lovire și alte violențe se află sub control judiciar pentru o perioadă de 45 de zile.

„În plus, li s-a instituit interdicția exercitării profesiei de taximetrist, pe aceeași perioadă”, a completat Gabriela Costin.

Firma de taximetrie a demarat o anchetă internă

Firma de taximetrie la care lucrau cei implicați în scandal a anunțat că a demarat o anchetă, astfel încât să nu mai apară astfel de situații.

„Cum scuzele în astfel de situații sunt de prisos, vă asigurăm că vor fi aplicate cele mai aspre măsuri, mai exact eliminarea din firmă. Am inițiat deja o procedură mult mai strictă de evaluare și control al colaboratorilor și şoferilor”, se arată în mesajul postat pe pagina firmei de taxi.

Primăria Galați a făcut şi ea public un punct de vedere.

„Primăria municipiului Galați poate lua măsuri de sancționare, de la aplicarea unor amenzi, suspendarea pe o perioadă de trei luni a licențelor, până la anularea licențelor. Mai mult, Primăria municipiului Galați poate solicita ARR ridicarea atestatului conducătorilor auto”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galați.

Nu ar fi prima dată, mai aflăm din document, când municipalitatea dispune măsuri ca urmare a unor nereguli constatate. Pentru aceasta, e nevoie ca organele de cercetare penală să transmită către Primărie numele taximetriștilor cercetați.

Articolul precedentMai mulţi şomeri decât oferte, la Bursa locurilor de muncă din Galaţi
Articolul următorA băut zdravăn, s-a urcat la volan şi a produs un accident cu victimă