Mai mulţi şomeri decât oferte, la Bursa locurilor de muncă din Galaţi

Mai mulţi şomeri decât oferte, la Bursa locurilor de muncă din Galaţi şi Tecuci, situaţie care nu s-a mai întâlnit în ultimii ani. Din 2015, numărul slujbelor disponibile îl depăşea net pe cel al persoanelor aflate în căutarea unui job.

Manifestarea organizată, vineri, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a adus, la standurile din holul Facultăţii de Inginerie din Galaţi şi de la sediul ALOFM Tecuci, 78 de firme. Acestea au oferit în total 1.702 locuri de muncă, dintre care 224 pentru persoanele cu studii superioare.

Participanţii, în număr de circa 1.750, dintre care 1.500 în Galaţi, au fost, pentru prima oară din 2015, mai mulţi decât numărul de oferte. Dintre cei care s-au interesat de un job, patru au fost angajaţi pe loc, iar 403 au fost selectaţi în vederea angajării.

Ca şi la ediţiile trecute, însă, pretenţiile angajatorilor (experienţă, competenţă, disponibilitate la program de lucru prelungit, salarii nu foarte mari) s-au intersectat destul de rar cu dorinţele celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Articolul precedentPlaja „Dunărea” din Galaţi va fi transformată în complex acvatic
Articolul următorTaximetriştii bătăuşi, sub control judiciar pentru 45 de zile