Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) îşi face cunoscute obiectivele nu numai la nivel înalt, ci şi în cadrul unor întâlniri cu populaţia tânără din statele membre.
În acest context, joi, a fost rândul studenţilor gălăţeni de la Universitatea „Dunărea de Jos” să participe la o amplă discuţie cu oficiali şi strategi militari, care le-au vorbit despre rolul României în cadrul NATO, dar şi despre obiectivele organizaţiei în Europa de Est şi, implicit, în ţara noastră.
General de brigadă Iulian Berdilă, şeful Direcţiei Planificare Strategică din Statul Major General, şi general de brigadă Thomas Carden jr., locţiitorul comandantului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, au discutat cu tinerii din Galaţi despre infrastructura militară deficitară a României, alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, precum şi despre utilitatea înfiinţării unei baze NATO la Galaţi.

Desfăşurată sub egida „#WeAreNATO”, întâlnirea de la Galaţi face parte dintr-un proiect desfăşurat în mai multe ţări membre, pentru a creşte încrederea publicului tânăr în capacitatea organizaţiei nord-atlantice de a proteja populaţia şi teritoriile aliate.

Articolul precedentGalaţiul devine, timp de trei zile, capitală a muzicii folk
Articolul următorMort găsit într-o maşină după un apel la 112