Miile de oameni prezenţi duminică, 11 iunie, în parcarea de la Sala Sporturilor din Galaţi, la spectacolul din ultima zi a Family Fest, au avut parte de o surpriză oribilă şi o sperietură pe măsură când şi-au făcut apariţia o autospecială de pompieri, un echipaj SMURD, multe mașini de poliție și jandarmi, dar și criminaliști. Totul a pornit de la un apel la 112 făcunt fiindcă, dintr-o mașină parcată în zonă, răzbătea un miros greu, insuportabil. Pompierii au spart geamurile autoturismului, iar medicii au costatat că, în ea se afla un bărbat decedat de mai mult timp  și intrat deja în putrefacție. Oamenii legii au determinat identitatea victimei. 

”Este vorba despre un bărbat de 59 de ani, din municipiul Galați găsit decedat într-un autoturism de pe platoul adiacent Sălii Sporturilor”, ne-a declarat ag. principal Marcel Bujor, Secție 3 Poliție.

La fața locului, a ajuns și o rudă a bărbatului, care ne-a mărturist că acesta trăia, de aproape trei ani, în mașina în care și-a găsit sfârșitul. ”Excludem o crimă, era bolnav, are diagnosticul aici. A avut ciroză, a avut varice pe esofag. Trăia în mașină de vreo trei ani. S-a despărțit de nevastă, i-a luat casa și i-a vândut-o într-un mod ilegal. Cred că are vreo trei zile de când este mort. În astea trei zile, eu l-am sunat de mai multe ori, dar nu mi-a răspuns.  Eu am fost plecat din localitate, iar când am venit m-a anunțat fiul meu că ar fi murit prietenul ăsta al meu. Suntem rude prin alianță”, ne-a spus Stamate Budescu.

În ciuda desfășurărilor de forţe, spectacolul și-a continuat cursul. Doar câțiva comercianți, aflați în apropierea locului în care era parcată mașina și-au închis tarabele, deranjați de mirosul înțepător, dar şi supăraţi că închizând mai devreme pierd bani.

Trupul bărbatului a fost dus la medicină legală pentru efectuarea necropsiei, urmând ca, în funcție de raportul medico-legal, să se facă și încadrarea juridică a faptei. Polițiștii, care au avut nevoie de măști pentru a rezista la cercetarea de la fața locului, s-au asigurat că spectatorii veniți la distracție nu vor avea parte de imagini macabre, așa că au folosit folii de protecție atunci când trupul neînsuflețit al bărbatului a fost scos din mașină.