Starea răniţilor din Batalionul 300, „încurajatoare”, potrivit ministrului Leş. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de încurajare, în urma atacului.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a scris, într-o postare pe reţelele de socializare, că starea de sănătate a militarilor răniţi în Afganistan „este încurajatoare”. Ministrul a mai spus că răniţii se bucură de tot suportul medical de care au nevoie.

”Patru camarazi ai noştri au fost răniţi în cursul acestei dimineţi, în timpul unei misiuni, în teatrul de operaţii din Afganistan. Aceştia au primit suportul medical de care au avut nevoie, au fost evacuaţi şi transportaţi la spital, toţi fiind conştienţi. Informaţiile legate de starea lor de sănătate sunt încurajatoare. Sunt permanent informat asupra evoluţiei medicale şi le sunt alături lor şi familiilor acestora”, a declarat ministrul MApN.

Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj de încurajare

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în urma atacului care a avut loc în provincia Kandahar, Afganistan. Şeful statului le-a urat răniţilor însănătoşire grabnică şi multă putere să treacă cu bine peste aceste momente critice.

„Gândurile mele se îndreaptă astăzi către militarii români răniţi în timpul misiunii pe care o desfăşoară în Afganistan. Le urez însănătoşire grabnică şi multă putere să treacă cu bine peste aceste momente critice. De asemenea, familiilor militarilor noştri le transmit că sunt alături de ele şi le asigur că cei dragi primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Militarii români dau dovadă întotdeauna de profesionalism. Dedicarea cu care îşi desfăşoară activitatea în teatrele de operaţii contribuie la menţinerea păcii şi securităţii internaţionale”, a fost mesajul şefului statului.

Articolul precedentUPDATE: Cine sunt militarii răniţi în Afganistan în urma unui atac insurgent
Articolul următorVictorie la zero a voleibaliștilor gălățeni, în fața CSM București