Ștafeta Veteranilor a a ajuns luni după amiază, în jurul orei 18.00, la Brăila, după o cursă de 90 de kilometri alergată de voluntarii de la Slobozia. Ștafeta albastră a fost întâmpinată la intrarea în municipiu de militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu, cunoscuți în Brăila și Galați pentru acțiunile lor caritabile. Marți dimineață, la ora 5.00, Ștafeta Albastră a plecat din Brăila către Galați, după ce au luat startul de la Monumentul sublocotenent erou Ecaterina Teodoroiu, acolo unde a fost punctul terminus luni seara.

Invictușii brăileni au fost de neoprit, cu atât mai mult cu cât alături de ei s-au aflat și „campionii faptelor bune”, cum sunt supranumiți Laurențiu Cobzaru și Costel Mazalu, alergători care își dedică o mare parte din viață cauzelor umanitare, alergând zeci de mii de kilometri pentru a da o șansă celor greu încercați de destin. La intrarea în Galați au fost întâmpinați de Poliția locală Galați și Lupii Dacici, care au pus și ei umărul la îndeplinirea acestei onorante misiunii.

Marți, 5 octombrie, în jurul orei 11.00, alergătorii plecați de la Brăila au predat ștafeta către voluntarii gălățeni, civili și militari din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată, Batalionul 284 Tancuri și CSIL Smârdan, care au purtat ștafeta albastră către Tulcea..

La nivel naţional nu mai puţin de 500 de  participanţi vor purta Ştafeta Veteranilor pe cele 3 trasee ale acesteia, de la Mărăşeşti, Chişinău şi Făgăraş până la Carei, care însumează aproximativ 3800 kilometri, aducând astfel un omagiu eroi-lor României, de ieri şi de azi.

Potrivit organizatorilor, participanţii poartă în alergare Drapelul Naţional, din respect pentru înaintaşii noştri, din recunoştinţă pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, dar şi pentru cei plecaţi dintre noi, a căror lecţie de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia.  Se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm şi rememorează imaginea străbunicilor şi bunicilor noştri care au luptat pentru această ţară şi care sunt parte din ea acum.

Acest eveniment sportiv presupune purtarea unei ştafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee – albastru, galben, roşu. La această manifestare, marca Invictus România, pot participa alergători şi ciclişti (fie amatori, fie profesionişti), civili şi militari.

Regula este ca, în permanenţă, cel puţin doi participanţi să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ştafeta mai aproape de destinaţie.

Invictus România este o cauză care sprijină luptătorii români răniţi în teatrele de operaţii să participe la Jocurile Invictus şi mobilizează an de an sute de voluntari în sprijinul respectului faţă de eroii şi veteranii neamului, în cadrul Ştafetei Veteranilor.

Evenimentul ajuns la cea de-a VIII-a ediţie a început pe 1 octombrie, va străbate toate judeţele ţării şi se va termina pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române.

Articolul precedentSondaj INSCOP: AUR și-a dublat scorul electoral într-un an, ajungând la 17%
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Cine este Dan Vîlceanu, posibilă propunere de premier din partea PNL