Senatorul PSD Marius Humelnicu a declarat, marți, că a decis „din motive personale” să renunțe la nominalizarea sa pentru funcția de ministru al Economiei. Până în 2007 a fost jucător de fotbal la Oțelul Galați, după care a intrat în administrația publică.

„Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament.  Vreau să le mulțumesc colegilor mei din organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid”, a declarat Humelnicu.

Locul acestuia va fi luat de Florin Marian Spătaru, fost director la Șantierul Naval Damen din Galați până în 2018, iar de atunci până în prezent la Damen Mangalia. Spătaru, este născut pe 22 decembrie 1969, la Galați, și este absolvent al Dacultății de Nave din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați și are un doctorat în contabilitate obținut la Academia de Studii Economice din București.

 

Sursa: Realitatea de Galati