Liberalii își aleg, sâmbătă, conducerea. La Romexpo sunt așteptați 5.000 de delegați din toată țara, care vor alege cine îi va conduce în următorii 4 ani: Ludovic Orban, actualul lider al partidului, sau Florin Cîțu, premierul care se află, în momentul de față, în centrul unor scandaluri uriașe – dosarul SUA, fițuicile cu antetul Guvernului prin care se regiza sabotarea partidului din interior și achiziția celor 120 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, dacă ar fi să amintim doar câteva dintre ele. La acestea se adaugă, potrivit unui sondaj recent INSOMAR, și slaba performanță de care a dat dovadă Cabinetul Cîțu, taxată de românii de pretutindeni. 

Datele unui sondaj INSOMAR prezentat în exclusivitate de Realitatea PLUS și realitatea.net arată dimensiunea reală a dezastrului. 

Potrivit sursei citate, în ciuda sprijinului declarat al președintelui Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, aspirant la funcția de președinte al PNL, nu are nicio șansă în lupta cu actualul lider liberal, Ludovic Orban, cel care ar câștiga alegerile cu un scor zdrobitor: peste 61%. 

Interesant este că, potrivit aceluiași sondaj, în opinia românilor, în alegerile pentru conducerea PNL sunt implicate, din umbră, și Serviciile.

La întrebarea „Credeţi că serviciile secrete sunt implicate în alegerea Preşedintelui PNL?”, peste 40% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ. 

Imagine

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.

Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.

Citește și: INSOMAR: SONDAJUL care dinamitează scena politică. Cifrele care pun la pământ Guvernul Cîțu. Lovitură nimicitoare pentru Iohannis

SONDAJ INSOMAR: Florin Cîțu, veriga slabă din PNL. Cifre devastatoare pentru premier 

Articolul precedentSONDAJ INSOMAR: Florin Cîțu, veriga slabă din PNL. Cifre devastatoare pentru premier
Articolul următorBilanț coronavirus 24 septembrie: 7.116 cazuri noi, 145 decese