PNL își alege, sâmbătă, președintele partidului. În cursă s-au înscris doi candidați, actualul lider, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu. Conform statutului PNL, alegerile pentru conducerea partidului au loc o dată la 4 ani. 

PNL are programat sâmbătă, congresul la care va fi ales noul președinte al partidului. 

La congresul care va avea loc la complexul Romexpo, din Capitală, sunt așteptați 5.000 de delegați din toată țara. 

Însuși președintele Klaus Iohannis a anunţat că va participa și și-a anunțat, în repetate rânduri, susținerea pentru premierul Florin Cîțu.

Potrivit unui sondaj INSOMAR, însă, românii nu au aceeași încredere în șeful Executivului. Din contră, performanțele slabe ale Guvernului Cîțu, în frunte cu însuși contracandidatul lui Ludovic Orban, n-au făcut altceva decât să spulbere orice urmă de legitimitate în ochii românilor. 

În plus, lipsa de performanță a Cabinetului Cîțu a făcut ca partidul să înceapă să fie tras în jos în sondaje, pierzând voturi.

Conform INSOMAR, la întrebarea „De ce scade PNL în sondaje”, aproape 50% dintre românii chestionați au răspuns că din cauza performanțelor economice slabe ale Guvernului Cîțu. 

DE CE SCADE PNL ÎN SONDAJE?

Din cauza luptelor interne – 43.01%

Din cauza performanţelor economice slabe ale guvernului Cîţu – 49.71%

Nu ştiu – 7.28%

Imagine

Florin Cîțu îi costă voturi pe liberali. Orban, semnal de alarmă: PNL a pierdut semnificativ!

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.

Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.

Citește și: INSOMAR: SONDAJUL care dinamitează scena politică. Cifrele care pun la pământ Guvernul Cîțu. Lovitură nimicitoare pentru Iohannis

Articolul precedentINSOMAR: SONDAJUL care dinamitează scena politică. Cifrele care pun la pământ Guvernul Cîțu. Lovitură nimicitoare pentru Iohannis
Articolul următorSONDAJ INSOMAR: Piatra de gâtul premierului Cîțu – ce rol joacă, de fapt, Serviciile în alegerea președintelui PNL?