Cinci persoane au fost surprinse de poliţiştii rutieri conducând pe drumurile publice ori fără permis, ori sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis. Abaterile au fost constatate într-un interval de timp doar puţin mai mare de 24 de ore.

Primul a fost oprit un bărbat de 31 din Tecuci, care conducea pe strada Matei Basarab din localitate, pe 30 iulie, în jurul orei 22,15.

Polițiștii tecuceni l-au testat alcoolscop, reieşind că avea o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au întocmit dosar penal.

După doar circa două ore, un alt bărbat, de 33 de ani, a fost depistat, pe D.J. 242, băut la volanul autoturismului.

A fost rândul polițiștilor din oraşul din Târgu Bujor să facă testarea, aparatul relevând o alcoolemie de 0,67 mg/l.

Şoferul a refuzat prelevarea de mostre biologice, aşa că polițiștii i-au întocmit dosar de cercetare penală atât pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, cât și pentru refuzul de a i se preleva mostre biologice.

Şi fără permis, şi beată la volan

Tot pe 30 iulie a.c., polițiștii gălățeni au oprit în trafic doi conducători auto care nu aveau permis de conducere.

Primul, o femeie din comuna Tulucești, a condus un autoturism pe strada Barierei din localitate. Polițiștii care au oprit-o pentru control, au constatat nu doar că nu avea permis de conducere, ci și că se afla sub influența alcoolului.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentrație alcoolică de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost condusă la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

Cel de-al doilea conducător auto găsit fără permis, pe la 19,30, a fost un tânăr de 25 ani  din Pechea.

Pe 31 iulie, polițiștii au depistat un alt conducător auto, aflat în trafic la volanul autoturismului, deși nu poseda permis de conducere.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani, din municipiul Galați, a fost surprins conducând un autoturism, la 02,20, pe strada Stadionului.

Polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În cazul femeii, s-a întocmit dosar penal și pentru conducere sub influența alcoolului.

 

Articolul precedentNumărul muncitorilor străini din Galaţi, în creştere explozivă
Articolul următorAntrenorul de baschet Florin Nini a lăsat Galaţiul pentru Piteşti