Antrenorul de baschet Florin Nini a lăsat Galaţiul pentru Piteşti, el semnând un contract pe două sezoane cu formaţia masculină BCM „U”. Nini a spus că plecarea sa la Pitești vine din dorința de a face un pas înainte în cariera de antrenor.

„Este un proiect nou, ce se întinde pe o perioadă de doi ani. Vrem o clasare în partea de sus a clasamentului. Ne propunem, pentru al doilea an, o participare în cupele europene”, a declarat Florin Nini, în cadrul conferinței de prezentare de la Pitești.

În urma plecării lui Florin Nini, care a antrenat echipa gălăţeană în ultimele sezoane şi este, totodată, președintele clubului Phoenix, situația grupării de pe malul Dunării este incertă. Pentru a se înscrie în campionatul viitor, echipele masculine trebuie să plătească o primă tranşă de 16.500 de euro. La Galaţi, se așteaptă semnarea unui contract de colaborare între Phoenix CSU și noul club al Primăriei, CSM, pentru a se putea achita taxa în timp util.

De altfel, federația de specialitate a amânat până pe 14 august stabilirea programului ediției 2018-2019 a campionatului, programată iniţial pentru 25 iulie, ca urmare a faptului că doar cinci echipe din Liga Naţională îndeplinesc toate criteriile de participare.

Formaţia gălăţeană nici nu a semnat contracte cu jucătorii pentru noul sezon, pentru că nu ştie încă pe ce bani se poate baza din partea municipalităţii. Tot din lipsa susţinerii financiare, echipa feminină a clubului Phoenix, care activa în Liga Naţională din 2013, a fost desfiinţată în toamna trecută.

Florin Nini este fondatorul clubului Phoenix, iar în ultimele trei sezoane a şi condus echipa masculină a grupării. Nini a mai antrenat echipele masculine Steaua Bucureşti și Energia Târgu Jiu, dar și formaţia feminină CSM Târgoviște. Tehnicianul gălăţean a pregătit echipa națională feminină a României la Campionatul European din 2015, iar în prezent este antrenorul echipei naționale masculine sub 16 ani.

Articolul precedentŞoferi gălăţeni prinşi beţi la volan, unii şi fără permis
Articolul următorO icoană făcătoare de minuni, în procesiune prin judeţul Galați