Şofer cu documente false de transportator internaţional, descoperit la frontieră

Un şofer cu documente false de transportator internaţional a fost descoperit, luni după-amiază, la controlul de la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier.

Conducătorul auto, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 53 de ani, conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca Mercedes şi o semiremorcă marca Krone. Cele două vehicule erau înmatriculate în Ucraina, respectiv, Letonia.

Poliţiştii l-au oprit pe ucrainean la ora 17.45, pentru controlul de frontieră. Bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un certificat de competenţă profesională pentru transport internaţional de mărfuri. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul este fals.

Ucraineanul le-a declarat poliţiştilor că a urmat un curs la Kiev pentru dobândirea certificatului de transport internaţional de mărfuri, în urma căruia a obţinut documentul prezentat la control. Acesta a mai adăugat că nu ştia că documentul în cauză nu este autentic.

Poliţiştii de frontieră îl cercetează pe cetăţeanul ucrainean sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Articolul precedentGălăţean rănit după ce s-a răsturnat cu maşina pe o şosea din Tulcea
Articolul următorAlte mii de petarde ilegale confiscate de poliţiştii gălăţeni