Alte mii de petarde ilegale confiscate de poliţiştii gălăţeni

Alte mii de petarde deţinute ilegal de tineri care le ofereau spre vânzare au fost confiscate de poliţiştii gălăţeni, în cursul zilei de marţi, 18 decembrie, pe străzile oraşului.

Astfel, un minor de 17 ani, din municipiul Galați, a fost depistat în jurul orei 12.00, pe strada Constantin Levaditti, având asupra lui 18 baterii de artificii din categoria F2. Câteva ore mai târziu, pe strada Războieni, a fost găsit un tânăr de 21 ani, din municipiul Focșani, asupra căruia polițiștii au găsit 2.820 de petarde, categoriile F3 și P1, 14 baterii de artificii, categoria F2, și 144 de artificii, categoria F1.

Întrucât cei doi nu au putut prezenta documente de proveniență și autorizație de deținere pentru articolele pirotehnice, acestea au fost ridicate în vederea efectuării de cercetări. Polițiștii le-au întocmit celor doi tineri dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Cu doar câteva zile în urmă, poliţiştii de la Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat cinci persoane, care deţineau peste 75.000 de artificii şi petarde.

Articolul precedentŞofer cu documente false de transportator internaţional, descoperit la frontieră
Articolul următor53 de magazine alimentare din Galaţi, găsite în neregulă de Protecţia Consumatorilor