Simpozion și carte-eveniment despre istoria evreilor din Galați. Membrii etniei, dar și iubitorii de istorie, sunt așteptați luni la dublul eveniment. 

Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi organizează, în ziua de 25 martie 2019, începând cu ora 10,00, pe Str. Domnească nr. 111, Corp AS, Sala 04 (parter),  simpozionul intitulat „Aspecte din istoria evreilor din Galaţi”, avându-i ca invitaţi pe dr. Lucian-Zeev Herşcovici (Biblioteca Naţională a Israelului) şi conf. univ. dr. Felicia Waldman (Universitatea din Bucureşti).

Cu această ocazie, vor fi lansate şi cele două volume ale lucrării „O istorie a evreilor din Galaţi. File de cronică de la începuturi până la marea emigrare”, autori Lucian-Zeev Herşcovici şi Violeta Ionescu.

Iniţiatorul şi moderatorul evenimentului este prof. univ. dr. Arthur Tuluş, directorul Departamentului de Istorie, Filosofie şi Sociologie.

Evenimentul îşi propune să reînvie, cel puţin la nivelul istoriei Galaţilor, atmosfera acelui „oraş cumplit de negustori”, parafrazând versul din poezia „Galaţii” a lui Barbu Nemţeanu (Benjamin Deutsch, volumul „Stropi de soare”, 1915).

Articolul precedentPădurea generalului Eremia Grigorescu, salvarea dealurilor instabile de la Izvoarele
Articolul următorPrimăria a început o nouă acțiune de strângere a rablelor din oraș